Naar het ziekenhuis

Soms moet je naar het ziekenhuis. We leggen uit wat een polibezoek, opname, onderzoek en dagopname, of behandeling in het ziekenhuis inhoudt.

Polibezoek in het ziekenhuis

Als je voor een polibezoek komt, dan spreek je met je behandeld dokter, verpleegkundig specialist of verpleegkundige. Je moeder en/of vader is hier ook bij. Zo’n bezoek is bedoeld om te horen hoe het met jou gaat.

De arts of verpleegkundige wil weten hoe het met jou en je darmen gaat. Daarom stelt de arts of verpleegkundige je vragen.

Het is handig om thuis alvast te bedenken hoe het met je gaat en of je vragen hebt voor de dokter.

Opname in het ziekenhuis

Soms moet je worden opgenomen in het ziekenhuis. Dit betekent dat je in het ziekenhuis moet blijven slapen. Dit gebeurt als het niet goed gaat met je ziekte of als je wordt geopereerd. Je ouders mogen gewoon met je mee.

Je krijgt informatie hierover van jouw ziekenhuis.

Dagopname

Soms moet je voor een onderzoek naar het ziekenhuis. Dit duurt meestal niet zo lang. Bijvoorbeeld voor een echo. Sommige onderzoeken duren iets langer. Bijvoorbeeld een scopie of een radiologisch onderzoek zoals een MRI. Soms moet je een dag in het ziekenhuis blijven. Dat heet een dagopname. Meer informatie vind je bij onderzoeken.

Voor sommige behandelingen moet je een halve of een hele dag naar het ziekenhuis. Voor bijvoorbeeld medicijnen via het infuus of als je begint met voedingstherapie. Informatie over verschillende behandelingen vind je bij behandelingen.