Campagnes

Wat doet Crohn & Colitis NL om aandacht voor IBD te vragen en de kwaliteit van leven van mensen met IBD te verhogen?

Wereld IBD-dag

Op 19 mei is het Wereld IBD-dag. Elk jaar wordt wereldwijd op 19 mei campagne gevoerd om de algemene bewustwording rond IBD te vergroten. Dit doen wij op verschillende manieren:

Gebouwen paars verlicht

Eén van de acties is het paars verlichten van iconische gebouwen in de hele wereld, in de avond en nacht van 19 op 20 mei. Ook in Nederland kleuren elk jaar diverse gebouwen paars zoals het Evoluon in Eindhoven en diverse ziekenhuizen verspreid over het land.

Doet jouw ziekenhuis/organisatie dit jaar ook mee? Wij horen dit graag.

Aandacht op social media

Op 19 mei vragen we de hele dag op social media aandacht voor IBD met de hashtags #ikenIBD en #wereldIBDdag. We delen en liken die dag quotes en foto’s van mensen met IBD onder deze hashtags.

Deel en like jij onze berichten ook op 19 mei?

Thema’s Wereld IBD-dag

Elke IBD-dag heeft een eigen thema. Crohn & Colitis NL doet onderzoek onder onze achterban over dit thema, en publiceert de resultaten op Wereld IBD-dag.

Toiletalliantie – iedere wc telt!

Crohn & Colitis NL maakt zich samen met de Toiletalliantie (www.waarkaniknaardewc.nl) onder aanvoering van de Maag Lever Darm Stichting, sterk voor meer toegankelijke openbare toiletten. De Toiletalliantie roept gemeenten op om het voldoende toegankelijke toiletten op te nemen in hun gemeentebeleid. Momenteel heeft tweederde van de gemeenten nog geen toiletbeleid.

Toiletalliantie

HogeNood app

Via de app HogeNood vind je bijna 6000 openbare en opengestelde toiletten. Bij een groot aantal vestigingen van o.a. Albert Heijn, Jumbo en Plus kun je ook naar de wc.

Ontvang de nieuwsbrief voor professionals

Kwartaal nieuwsbrief voor professionals
Wil jij op de hoogte blijven van interessante informatie rondom IBD, speciaal voor professionals? Meld je aan voor onze kwartaal nieuwsbrief.