Professional

Week van de Toegankelijkheid 2021

In de Week van de Toegankelijkheid, de eerste week van oktober, zet Crohn & Colitis NL elk jaar werken en IBD in de spotlight. Dit doen we op verschillende manieren.

Mijn baas is paars

Werknemers met IBD overhandigen in het hele land de Mijn baas is paars trofee aan hun baas. Zij zijn blij dat hun baas rekening houdt met hun ziekte. Mensen met IBD lopen vaak tegen belemmeringen aan als zij willen werken. Denk aan vermoeidheid – 40% heeft met ernstige vermoeidheid te maken – stress, pijn en concentratieproblemen. Met relatief eenvoudige aanpassingen maken veel bazen het makkelijker voor hun collega met IBD. Denk aan flexibele werktijden, meer rustmomenten, thuiswerken, een toilet in de buurt van de werkplek en belangrijkste: in gesprek blijven met elkaar.

On tour met supertrofee

Er werden zo’n zestig mijn-baas-is-paars trofeeën uitgereikt. Van MKB tot de grootste werkgever van Nederland, van horecaonderneming tot apotheek, van garagebedrijf tot fysiotherapiepraktijk. Het bewijs dat door in gesprek te gaan oplossingen dichterbij liggen dan gedacht. Ook werden er ruim 150 jij-bent-paars kaarten aan collega’s overhandigd, als bedankje voor het rekening houden met de ziekte van hun collega met IBD.

Nieuwe materialen

We lanceerden in de Week van de Toegankelijkheid nieuwe materialen over werk en IBD.

En ook:

  • We organiseerden ook twee webinars over werk.
  • We agendeerden ‘Werk en IBD’ bij minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en bij politieke partijen.

Ook interessant om te lezen

Delen op social media: