Onderzoek

Stellen met IBD en hun kinderen

Voor een grootschalig Europees onderzoek worden stellen bij wie beide mensen de ziekte van Crohn en/of colitis ulcerosa én een of meerdere kinderen hebben, gevraagd een vragenlijst in te vullen.

Doel onderzoek

Doel van het onderzoek is om vast te stellen hoeveel stellen met IBD er ongeveer zijn en hoe vaak hun kinderen ook IBD krijgen. Daarmee hopen de onderzoekers voor de toekomst nauwkeuriger te kunnen bepalen wat de kansen zijn op het krijgen van IBD als beide ouders Crohn of colitis hebben.

En als dit duidelijk is, kan er betere en gerichtere voorlichting vooraf worden gegeven, als stellen een kinderwens hebben.

Neem deel aan dit onderzoek

Wil je mee doen aan dit onderzoek, dan kan je de vragenlijst invullen.

Naar de vragenlijst

 

Mochten er onduidelijkheden zijn, kun je deze met je arts bespreken, of de optie ‘onbekend’ invullen.

De vragenlijst dient per gezin ingevuld te worden. Dus één vragenlijst voor meerdere gezinsleden. Er kan in de vragenlijst zelf onderscheid gemaakt worden per gezinslid. Indien partners van hetzelfde geslacht zijn, kunnen zij gewoon meedoen aan het onderzoek. Er moet alleen wel worden aangegeven of er een biologische band is met het kind.

Het invullen van de vragenlijst duurt 10-15 minuten.

Privacy

Jouw privacy wordt gewaarborgd. Aan het einde van de vragenlijst wordt gevraagd je e-mail adres in te vullen. Dit is niet verplicht en is alleen bedoeld om je mogelijk in de toekomst aan te schrijven voor aanvullend onderzoek.

Vragen over het onderzoek: couples.ibd@gmail.com

.

Delen op social media: