Kinderwens en zwangerschap

Crohn of colitis hoeft een zwangerschap niet in de weg te staan. Adviezen over jouw kinderwens, zwanger worden, de zwangerschap en de bevalling zijn – naast adviezen over de medicatie – soms wel nodig.

 

Kinderwens

Heb je een kinderwens? Bespreek dit met jouw behandelend MDL-arts of IBD-verpleegkundige. Levert dit niet voldoende informatie op, laat je dan doorverwijzen naar een speciale preconceptie polikliniek voor IBD.

Webinar kinderwens en zwangerschap

In onze webinar over kinderwens en zwangerschap geven een MDL-arts en een ervaringsdeskundige antwoord op de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Poliklinieken Preconceptie en Zwangerschap

Wanneer je in de komende twee jaren een zwangerschapswens hebt of vragen hebt over medicatie (dit geldt ook voor mannen) en zwangerschap, raden wij je aan om dit te bespreken met jouw MDL-arts of je door te laten verwijzen naar een speciale polikliniek voor IBD, preconceptie en zwangerschap.

Medicijnen en kinderwens, zwangerschap en borstvoeding

Informatie over medicijngebruik bij kinderwens, zwangerschap en borstvoeding vind je in onze brochure Medicijnen (pagina 12) en in de factsheets Mesalazines, Corticosteroïden, Immunosuppressiva en Biologische geneesmiddelen.

Meer informatie en contact

 

 

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.