Jongeren

Je bent jong (18-25 jaar), hebt allerlei ideeën en een toekomstdroom. Hoe moet dat als je de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa krijgt?

 

Activiteiten

Gaan jouw dromen nog uitkomen, kun je wel naar school, studeren, werken of een relatie opbouwen? Wat staat je nog allemaal te wachten en kun je je ervaringen delen met anderen?

  • Een aantal jongeren heeft zich als vrijwilliger verbonden aan Crohn & Colitis NL. Zij organiseren activiteiten voor leeftijdsgenoten. Lijkt het je leuk om hier deel van uit te maken en heb je goeie ideeën en wil jij samen met anderen leuke activiteiten voor leeftijdsgenoten optuigen? Mail naar regioservice@crohn-colitis.nl.
  • Crohn & Colitis NL jongeren nemen deel aan diverse projecten rondom jong en chronisch ziek zijn. En leden van Crohn & Colitis NL krijgen de kans om met Peter Pan Vakantieclub een geweldige vakantie te beleven.

JongPIT

Ken je JongPIT al?

  • JongPIT is dé plek voor jongeren (15-30 jaar) met een chronische aandoening. De stichting werkt vanuit de ervaring van de jongeren. Om zo dicht mogelijk bij de doelgroep te blijven, wordt JongPIT volledig gerund door jongeren die zelf een chronische aandoening hebben.
  • Niet alleen op individueel gebied helpen zij je, maar zij zorgen er ook voor dat de stem van jongeren altijd wordt meegenomen wordt bij zaken die over hen gaan.

 

Lotte heeft Crohn

Lotte vertelt over haar leven met de ziekte van Crohn.

Je vindt meer ervaringen van jongeren op deze website en op ons Vimeo-kanaal.

Onze social media voor jongeren

Wij hebben diverse social media kanalen speciaal voor jongeren van 14-30 jaar:

Meer informatie