Actueel
12-10-2020

Werk & IBD stond week in spotlight

In de Week van de Toegankelijkheid (5-9 oktober 2020) zette Crohn & Colitis NL werk & IBD een weeklang in de spotlight. Zo werden 70 bazen in het zonnetje gezet. Zij kregen van hun medewerker met IBD een ‘Mijn baas is paars’ trofee. Verder deelden wij de films van Miranda, Cynric, Aylin, Rob en Jeanine, die vertelden over de impact van hun ziekte op hun (vrijwilligers)werk.

Mijn baas is paars

Wat is er leuker dan je baas verrassen met een paarse trofee waarmee je je waardering uitspreekt over de manier waarop hij/zij met jouw ziekte omgaat? Wij keken vorige week op social media mee met een aantal overhandigingen van de ‘Mijn baas is paars trofee’. Er werden foto’s en soms ook films gedeeld. Sommige bazen kregen naast de trofee, een uitgebreid dankwoord, bloemen, taart of cup cakes.

Mijn baas is paars

Vanwege corona waren een aantal overhandigingen digitaal, maar daarmee niet minder leuk, zoals die van Marjolein:

5 films over IBD en (vrijwilligers)werk

Crohn & Colitis NL deelde 5 films over de impact van IBD op het (vrijwilligers)werk. Miranda vertelt over haar collega’s die in contact bleven toen zij thuis herstelde van haar operatie. Cynric had de droom om docent Scheikunde te worden, maar het liep anders. Aylin probeerde jarenlang tevergeefs haar werk aan haar ziekte aan te passen. Rob hield zijn internationale loopbaan vol dankzij de 3 R’s. En Jeanine vond haar roeping in haar vrijwilligerswerk.

Delen op social media:

Sluit je bij ons aan

Ontvang ons kwartaalmagazine Crohniek en nog veel meer voordelen:

  • Gratis activiteiten bij jou in de buurt
  • Ontmoet andere mensen met Crohn of colitis
  • Ontvang onze gratis toiletpas

Word lid

Help ons helpen

Wij zijn de enige vereniging die zich richt op mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of short bowel. We kunnen niet zonder jouw steun. Help mee!

Bekijk hoe je kan helpen

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.