Actueel
01-11-2021

Internationale bijwerkingenweek

Deze week is de internationale bijwerkingenweek waarin jaarlijks aandacht voor het melden van bijwerkingen wordt gevraagd. Want hoe meer we weten over de bijwerkingen van medicijnen en vaccins, hoe veiliger medicijnen gebruikt kunnen worden.

De campagne richt zich dit jaar vooral op het melden van bijwerkingen na een vaccinatie. Met #bijwerkingenweek vraagt Bijwerkingencentrum Lareb via social media een week lang aandacht voor bijwerkingen: waarom, wanneer en hoe moet je melden?

Hoe bijwerkingen melden?

Medicijngebruikers en zorgverleners kunnen een vermoedelijke bijwerking melden bij Bijwerkingencentrum Lareb, via www.mijnbijwerking.nl. Bespreek vermoedelijke bijwerkingen daarnaast ook altijd met jouw arts of apotheker.

Over de internationale bijwerkingenweek

De internationale bijwerkingenweek is een jaarlijkse campagne die is geïnitieerd door de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Dit jaar doen hier 64 landen aan mee. Namens Nederland zijn dit medicijnautoriteit CBG en Bijwerkingencentrum Lareb.

Bron: Lareb en CBG

Delen op social media:

Ontvang de nieuwsbrief

Maandelijkse nieuwsbrief
Wil jij ook op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rondom Crohn of colitis ulcerosa? Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.