Actueel
07-03-2022

Eerste levering IBD-medicijnen naar Oekraïne

De dagelijkse beelden uit Oekraïne zijn hartverscheurend. Mensen komen daar steeds meer in het nauw. Er zijn enorme tekorten, ook aan IBD-medicijnen voor mensen met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa. Dit horen wij van onze Europese moederorganisatie EFCCA, die continu in contact staat met onze zusterverenigingen in Oekraïne en Polen.

Eerste IBD-medicijnen geleverd

De EFCCA heeft samen met alle zusterorganisaties in Europa, waaronder Crohn & Colitis NL, een noodfonds opgezet, voor het leveren van IBD-medicijnen aan mensen met IBD in Oekraïne. Wij hebben begin maart een online collectebus geopend en daar ruim 3000 euro mee opgehaald. EFCCA heeft wegen gevonden om de eerste levering medicijnen in Lviv in Oekraïne te krijgen, bij de mensen met IBD die ze zo hard nodig hebben.

Heel veel dank!

Wij willen iedereen die heeft bijgedragen aan de online collectebus hartelijk bedanken, ook namens EFCCA. De collectebus is inmiddels gesloten.

Wat doen we nog meer?

We hebben contact opgenomen met het Rode Kruis, COA en met Vluchtelingenwerk. En hebben hun  aangeboden dat zij Oekraïense vluchtelingen met IBD met ons in contact kunnen brengen. Wij kunnen hen te woord te staan als zij vragen hebben over de IBD-zorg in Nederland.

Delen op social media: